Zilver voor Turnlust Hallum op halve finale Acro

HALLUM Afgelopen zondag, 13 mei, werd in Den Bosch de tweede halve finale Acro D/E gehouden. Turnlust Hallum had zich met drie teams hiervoor geplaatst en wist zondag deelname aan het NK zeker te stellen. Zowel bij de junioren E als bij de senioren E wisten de drie teams bij de eerste vijf te eindigen.

Renske Anema en Maaike Nynke Steegstra, junior E, behaalden met hun oefening het podium. Zij lieten een technisch zeer sterke oefening zien en wederom kregen ze van de vakjury de hoogste technische score. Hun oefening werd dan ook beloond met een zilveren medaille.

Teamgenoten Rianne Osinga en Iris Terpstra stonden lang op een derde plaats maar moesten uiteindelijk toch tevreden zijn met een viere plaats. Een vierde plaats was er ook voor Wietske Nutma en Ilse Osinga bij de senioren E. Wietske en Ilse lieten artistiek een zeer strakke oefening zien, maar helaas was ditmaal de concurrentie technisch net iets beter. Op 9 juni reist Turnlust Hallum met drie enthousiaste teams af naar Oss voor het NK Acro D/E.