Lezing ziekenhuispsychiater Alexander Keijzers krijgt vervolg

MODDERGAT - De lezing die ziekenhuispsychiater Alexander Keijzers op 21 maart over zijn werk bij het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) gaf, krijgt een vervolg. De lezing die hij die avond begon, kon niet worden afgemaakt omdat het verhaal te uitgebreid bleek. Publiek is nu opnieuw welkom in 't Garnalefabriekje in Moddergat op woensdag 16 mei. Het thema deze avond is: 'de psychiatrie: het hier en nu'.

Tijdens zijn lezing in maart schetste Keijzers de historische context van de psychiatrie. Sinds wanneer kan er gesproken worden over psychiatrie en hoe zag het daarvoor uit? Hij ging in op de diverse stromingen die de psychiatrie doormaakte om uit te komen op de huidige biologische psychiatrie. Op de lezing van 16 mei vervolgt hij zijn verhaal vanaf dat punt met het thema: 'de psychiatrie: het hier en nu'. Keijzers zal vertellen over de psychiatrie in de huidige tijd, over psychiatrische symptomen en over de stoornissen die daarbij horen.

Keijzers is sinds 2009 werkzaam in het ziekenhuis in Leeuwarden en behandelt mensen met de combinatie somatische (lichamelijke) en psychiatrische ziekten. Een bijzondere groep die in het MCL behandeld wordt zijn zwangeren met (een hoog risico op) psychiatrische ziekten. Ook behandelt Keijzers mensen met een ernstige depressie, onder andere middels elektroshock therapie.

De lezing van 16 mei begint om 19.30 uur en vindt plaats in ’t Garnalenfabriekje in Moddergat. Uiteraard is er na de lezing ruimte voor het stellen van vragen. De lezing is mede geschikt voor geïnteresseerden in het werk als psychiater. Voor leerlingen en studenten is er een korting op de toegang.

Aanmelden voor deze lezing kan via www.garnalefabryk.nl of 06 41 60 58 98. De lezing kost € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor leerlingen en studenten.