Dokkum staat in bloei

Dokkum - Stichting Dokkum Tulpenstad vierde woensdagmiddag de start van het tulpenseizoen. Bij molen de Zeldenrust verrichten kinderburgemeester Aukje Miedema samen met wethouders van de gemeenten Dongeradeel en Kollumerland de openingshandeling: het onthullen van een bord met een looproute.

Stichting Dokkum Tulpenstad vierde woensdagmiddag de start van het tulpenseizoen. Bij molen de Zeldenrust verrichten kinderburgemeester Aukje Miedema samen met wethouders van de gemeenten Dongeradeel en Kollumerland de openingshandeling: het onthullen van een bord met een looproute.

Dokkum staat in 2018 in bloei met een tulpenroute langs 2250 vierkante meter bloemenpracht op en nabij de bolwerken. Dit is tot stand gekomen dankzij bijdragen van de gemeente Dongeradeel, de Provinsje Fryslân en diverse sponsoren.

Met de tulpenroute wil Stichting Dokkum Tulpenstad bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het toerisme en recreatie in Dokkum. Dit jaar is er gekozen voor een meejarige bollenmix met een bloeiperiode van februari tot juni. Hierdoor kan met minimale bijplanten tot wel tien jaar van de bloemen worden genoten. Ook de biodiversiteit wordt hierbij versterkt.