Geslaagde Waddenwandeltocht

Ferwert - Met het uitreiken van 324 medailles op het Vrijhof te Ferwert, kijkt de organisatie terug op een geslaagde wandeltocht.

De tocht ging langs allerlei verschillende locaties, zo werden de 21 en 30 kilometer lopers gelijk door de Fabriek van de firma Wivo geleid richting Hegebeintum, waar in het bezoekers centrum de eerste stempels werden gezet. Via de Heskamperweg kwam men bij de Camping De Blijer Wadden en via Blija werd men naar de Zeedijk geleid.

Het prachtige wandelweer en uitzicht naar de wadden gaf een extra dimensie aan deze tocht. In de tuin bij de familie Boersma op de Molenlaan kon met genieten van de rust, soep en broodjes en van demonstraties van De Blije Balans. De voedingsadviseur zorgde voor fruit en voor de kinderen die een speciale route van 7.5 km konden lopen, werden bij de Pannenkoek trein verrast met kleine pannenkoekjes en werden de kinderen de laatste kilometer met paard en wagen naar de finish gebracht.

Met onderweg de saxenband, het jeugdkorps Solex, de Koekefretters als muzikale omlijstingen en dan ook nog ingehaald worden door de drumband Eendracht van Marrum was ook de sfeer optimaal.

De finish was dit jaar op het Vrijhof te Ferwert, waar de medailles werden omgehangen aan de deelnemers en men kon genieten en uitrusten. Voor het eerst was er een route voor hardlopers uitgezet, een nieuwe dimensie waar enkele tiental deelnemers aan meededen.