Onderhoud aan veerdam Schiermonnikoog

Schiermonnikoog - Rijkswaterstaat gaat tot begin mei en in juni 2018 onderhoudswerkzaamheden uitvoeren op en aan de veerdam op Schiermonnikoog. De werkzaamheden omvatten onderhoud aan de veerdam en het vervangen van het ponton en de loopbrug.

De eerste fase van de werkzaamheden bestaat uit het herstellen van betonschades, het aanbrengen van een geleidestrook voor mensen met een visuele beperking en het plaatsen van een lage railing (voertuigkering) op het westelijk deel van de veerdam. Tijdens de werkzaamheden zal één rijbaan tijdelijk worden afgezet met hekken.

In de tweede fase, in de periode van 11 juni tot 22 juni, worden zowel het ponton waar de veerboten aan- en afmeren als de loopbrug verwijderd en vervangen. Het ponton en de loopbrug gaan richting einde levensduur en zijn toe aan vernieuwing. Tevens wordt een aantal palen vervangen.

De werkzaamheden kunnen enige hinder voor de gebruikers opleveren. Een deel van de veerdam moet worden afgezet en de voetgangers moeten in de periode van 11 tot 22 juni gebruik maken van de autobrug. Auto’s zullen dan eerst aan boord gaan, vervolgens kunnen de voetgangers de autobrug gebruiken. De planning is dat de werkzaamheden aan de veerdam eind juni zijn afgerond.

Rijkswaterstaat is eigenaar en beheerder van de veerinrichting op Schiermonnikoog en geeft opdracht voor het onderhoud. Aannemer De Boer en de Groot civiele werken b.v. uit Harlingen voert de werkzaamheden uit.