Ternaard simpel naar winst tegen VVSV 09

ULRUM - Voor vv Ternaard breekt een periode aan van vele wedstrijden in een kort tijdsbestek. Dit heeft uiteraard alles te maken met het natte najaar en de winterperiode die er is geweest. Afgelopen dinsdagavond reisde Ternaard af naar Ulrum waar het plaatselijke VVSV 09 de tegenstander was. Ternaard was redelijk compleet en miste alleen laatste man Roel Hoekstra welke geveld is door een vervelende rugblessure.

Al snel bleek dat het krachtsverschil groot was. VVSV 09 kon alleen maar tegenhouden. Dat dit soms gepaard ging met te harde tackles deerde scheidsrechter Wijnstra niet. Ternaard mocht zich kwalijk nemen dat het niet al in een vroeg stadium afstand nam van de tegenstander. Toch kwam Ternaard in de 32ste minuut verdiend op voorsprong. Jacob van der Veen kwam op links goed door en schoot met een droge knal zijn ploeg op voorsprong. Dit bleek ook direct de opmaat naar meer goals te zijn, want in de 39ste minuut was het opnieuw raak toen de bal voor de voeten van Gosse Reinder Kingma kwam. Deze tekende voor de 2-0 voorsprong. Alles wat rondom het veld stond dacht vervolgens al aan de heerlijk sterke koffie, welke in het clubhuis van VVSV 09 stond te pruttelen. Danny Post dacht hier echter anders over en ging goed door aan de rechterkant. Een eerste harde tackle miste Danny nog op een haar, maar een tweede speler wist Danny wel te raken en scheidsrechter Wijnstra kon niets anders dan naar de stip wijzen. Gosse Reinder Kingma wist wel raad met deze elfmetertrap en schoot beheerst binnen, 3-0.

Waar een ieder na de hervatting wachtte op het doorzetten van de score aan Ternaard zijde, kwam men toch wel enigszins bedrogen uit. Het spelniveau van de eerste helft werd niet meer gehaald. Voor trainer Kootstra was dit een moment om spelers met lichte kwetsuren en opgelopen gele kaarten te gaan wisselen. Zo kwamen Anne Rienk Sijens en good-old Hendrik Talsma Danny Post en Simon van der Weg vervangen. Een kwartier voor tijd mocht ook B-junior Simon Jan Dijkstra nog zijn opwachting maken voor Nutte Cuperus. De wedstrijd kabbelde zo wat naar het einde en Ternaard wist nog eenmaal tot scoren te komen. Dit deed men in de 80ste minuut via de rechterkant. De voorzet die werd afgeleverd was op maat voor de beide spitsen van Ternaard. Gosse Reinder Kingma was het eerst bij de bal en tekende zo voor zijn derde van de avond en de twintigste dit seizoen.

Aanstaande zaterdag speelt Ternaard opnieuw een uitwedstrijd tegen Noordpool UFC in Uithuizen. Volgende week dinsdag wacht vervolgens De Lauwers, al met al twee toppers die, wil Ternaard de koppositie behouden, zullen moeten worden gewonnen.