Honderdste doelpunt voor Piet Wessel Dijkstra van Broekster Boys

Damwald - Piet Wessel Dijkstra van Broekster Boys heeft zijn honderdste doelpunt gescoord. In de thuiswedstrijd tegen ONT scoort hij allebei de doelpunten.

Hedzer Prins speelde door het centrum Piet Wessel Dijkstra aan, die zichzelf knap vrij speelde. Dijkstra scoorde vervolgens zijn honderdste competitiedoelpunt. Met iets minder dan een kwartier te spelen kwam Broekster Boys op een 1-0 voorsprong. In de blessuretijd scoorde Dijkstra vervolgens zijn tweede van de wedstrijd ene 101e in totaal: 2-0, tevens de eindstand.

‘Niet best maar dik verdiend’

De wedstrijd was niet al te best voor de Broekster Boys. Geert van Tuinen kon het niet beter en korter samenvatten dan ‘niet best maar dik verdiend’.

ONT kreeg de eerste mogelijkheid al na vier minuten in de schoot geworpen. Knullig balverlies van Riemer Doornbos leverde een levensgrote kans op voor Dennis Bakker die razendsnel weggestuurd werd. Zijn schot ging voor keeper Jacco Veldstra langs en belande via de paal weer in het veld. Twee minuten later leek Juryan Dantuma te scoren aan de andere kant van het veld te openen, maar ook hier stond het staal een doelpunt in de weg.

De thuisclub leek wat nonchalant te voetballen en daardoor werd het voor de kijkers geen spectaculaire wedstrijd. Jacco Veldstra had in de 25e minuut een prima redding op een schot van wederom Bakker. Het bleef een rommelige eerste helft, met mogelijkheden voor Broekster Boys. Gescoord werd er niet.

Van Persie-wijze

Toch waren in de tweede helft verrassend genoeg de eerste kansen voor de gasten die enkele keren gevaarlijk voor het doel van de thuisclub kwam. In de 55e minuut dachten velen aan de wedstrijd Spanje – Nederland toen een prima actie en voorzet van Jos Regnerus op een ‘van Persie-wijze’ afgrond leekt te worden door Piet Wessel Dijkstra maar de prof deed het destijds net even iets beter.

Met nog een kwartier op het scorebord bord liep Riemer Doornbos tegen een gele prent aan na een charge op invaller Dion Smits. Trainer Ron de Boer wist met een omzetting en wissels opnieuw de wedstrijd te kantelen. Door het inbrengen van Siemen Sake Kamstra en Hedzer Prins met daarbij dus enkele omzettingen in het veld was dit misschien wel de inleiding voor de verlossende treffer.

Prins zorgde ervoor dat Piet Wessel Dijkstra in scoringspositie kwam en de 1-0 maakte. Niet veel later kreeg Prins een gele kaart. Jubilaris Dijkstra maakte in de 90e minuut aan alle illusies een einde door zijn 101e doelpunt te scoren. De assist kwam op naam van de topscorer in de tweede klasse, Rienk de Haas.