Trillinghinder door elektrische bussen

SCHIERMONNIKOOG - Schiermonnikoog heeft overlast van de elektrische bussen. Tijdens de inloopmiddag op 26 maart hebben meer dan 20 inwoners in een persoonlijk gesprek met vertegenwoordigers van Arriva, de Provincie Fryslân en de gemeente Schiermonnikoog hun ervaringen met- en/of klachten over de inzet van de bussen besproken. Klachten zijn er inderdaad, zo is gebleken. Het gaat vooral om trillinghinder.

Dan komt natuurlijk de vraag wat daaraan te doen. Er is niet één concrete oorzaak aan te wijzen. Wel hebben verschillende inwoners aangegeven dat de overlast wellicht minder is, als de bussen nog langzamer gaan rijden. Ook de onderhoudsstaat van het wegdek speelt in een enkel geval een rol.

Daarom gaan de Provincie Fryslân en Arriva onderzoek doen naar de mogelijkheid van een proef, waarbij de bussen tijdelijk langzamer gaan rijden dan 30 km/u. Uiteraard moet Arriva eerst nagaan wat de gevolgen voor de dienstregeling zijn als de bussen langzamer gaan rijden. Bij een proef worden ook metingen verricht, om vast te stellen of een lagere rijsnelheid van de bussen een effectieve maatregel is. De gemeente gaat op korte termijn de slechte plekken van de Langestreek oostzijde repareren. De oneffenheden in de Badweg zijn onlangs aangepakt. Zo gauw meer bekend is over de uitwerking van de plannen, informeren wij u daarover.