Geslaagd voor cursus Jeugdtrainer Be Quick Dokkum

Dokkum - Be Quick Dokkum startte in februari met maar liefst 20 deelnemers de interne cursus Jeugdtrainer en – Coach. Afgelopen maandag 26 maart kreeg de eerste groep geslaagden zijn diploma uitgereikt door Hoofd Jeugdopleiding Douwe de Val en bestuurslid Voetbaltechnische Zaken Sjoerd Radersma.

In een periode van zes weken kregen de trainers bijeenkomsten, huiswerkopdrachten en individuele begeleiding aangeboden. Er was ook veel ruimte voor onderlinge feedback tussen de cursisten. Bijzonder was ook dat de trainingen van de deelnemers werden gefilmd. Op de laatste cursusdag werden de beelden bekeken en geanalyseerd.

De cursus geeft invulling aan de ambities en doelstellingen van het nieuwe clubbeleid en het jeugdbeleidsplan. Organisator en cursusleider is de Hoofd Jeugdopleiding van Be Quick Douwe de Val. Hij kijkt zeer tevreden terug: “Als ik zie welke stappen zijn gemaakt door de deelnemers, dan is dat prachtig om te zien. De theorie en tips werden meteen toegepast op het veld. Ook vond ik het mooi dat de meeste trainers al goed open staan voor terugkoppeling en opmerkingen om van te leren.”

Het ‘leren’ gaat ook na de cursus door. Met de deelnemers aan de cursus wordt nu gekeken hoe het geleerde de komende maanden nog kan worden aangescherpt in de praktijk. Daarnaast is het Technisch Hart van de jeugd druk bezig om de cursisten volgend seizoen een mooie plek te geven in de Jeugdopleiding van de Dokkumer club.

De komende week krijgen de deelnemers in de andere groep het diploma uitgereikt.