Bedrijfsbezoek Bewegingscentrum Hallum

Hallum - Onlangs brachten burgemeester Wil van den Berg en bedrijvencontactfunctionaris Gerda Zeinstra een bezoek aan het Bewegingscentrum Hallum. Hier werkt Bakker Fysiotherapie nauw samen met Palestra Sport & Fitness. Samen zetten zij zich in voor het ‘Samen Fit’ krijgen van Hallum en omgeving.

Verbouwing

Initiatiefnemer Sjoerd Bakker van Bakker Training | Therapie en clubmanager Elly Smit van Palestra Sport & Fitness ontvingen het gezelschap van de gemeente Ferwerderadiel hartelijk. Met gepaste trots gaven ze een rondleiding door het pas nog verbouwde en vernieuwde bewegingscentrum. Opvallend is het frisse en open interieur dat aansluit bij het nieuwe logo en bijbehorende huisstijl. Er zijn vier behandelkamers en er is met de uitbreiding meer ruimte gekomen voor fitness en groepslessen. Centraal staat de koffietafel, die bijdraagt aan het sociale aspect van sporten.

Samen Fit

De kracht van het bewegingscentrum zit hem in de combinatie van meerdere specialismen onder één dak. Een klant komt hierdoor altijd bij de juiste specialist terecht. Sport en zorg zitten zo dichtbij elkaar.

Leefbaarheid

Sjoerd vindt het belangrijk dat zorg en faciliteiten op het platteland bereikbaar blijven. Hij draagt graag zijn steentje bij aan de leefbaarheid in de regio. Mede daarom wordt veel met externe partijen samengewerkt. Zo zijn Sjoerd en Elly heel blij met de samenwerking en korte lijnen met het huisartsenpaar in Hallum. Er loopt een project om werknemers van bedrijven in de regio fit te houden en dreigend verzuim te voorkomen. En in het project ‘Mobyl op Moandei’ werken ze samen met thuiszorg Palet en BV Sport aan sociale integratie van ouderen (tegen eenzaamheid) door het geven van valpreventie-lessen gecombineerd met het drinken van een kopje koffie en samen eten.

Gezond en gelukkig oud worden

Eigenlijk zijn Sjoerd en Elly, die het sportgedeelte van het bewegingscentrum samen met haar man Niels runt, bezig met het mogelijk maken van de Europese ambitie Healthy Ageing. Sjoerd prefereert de term Healthy & Happy Ageing. “Want eigenlijk gaat het om gezond en gelukkig oud worden”, vindt Sjoerd. En daar sluit volgens Elly ook de nieuwe weerbaarheidstraining voor kinderen van 8 t/m 12 jaar naadloos op aan.

Hart voor de regio

Al met al een prachtig en fris bedrijf met hart voor de regio. Een bedrijf dat door samenwerking, gedreven ondernemerschap en vernieuwende concepten zijn steentje bijdraagt aan de leefbaarheid op het platteland.