Openluchtzwembad in Hallum biedt het enige echte Zwem-ABC

Hallum - In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid. 

Zwembad de Sawn stjerren in Hallum heeft wel de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). “Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en zwemveiligheid”, meldt leidinggevende Jantine Kuiken.

De erkenning geeft ouders/verzorgers 4 zekerheden:

 Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.

 Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.

 De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode.

 Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toets momenten bij het diplomazwemmen.

“Dus wie bewust kiest en voor zekerheid gaat, meldt zich voor bij Openluchtzwembad de Sawn Stjerren”, zegt Jantine Kuiken. “Ons les aanbod is drie keer per week 25 minuten op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag. Wij lessen in de zomervakantie door. Voor een optimaal resultaat en waarbij de concentratie volledig benut wordt”. 

Meer informatie is te vinden op www.desawnstjerren.nl en opgave kan via info@desawnstjerren.nl