Dokkumer vervalst rijbewijs: 2 maanden voorwaardelijk

Dokkum - Een 45-jarige Dokkumer is maandag veroordeeld omdat hij een vervalst rijbewijs op zak had. De politierechter legde een geheel voorwaardelijke celstraf op van twee maanden, met een proeftijd van drie jaar.

Het valse rijbewijs kwam tevoorschijn toen de Dokkumer op 16 november 2016 in het arrestantencomplex in Leeuwarden werd gefouilleerd. De man had een kopie gemaakt van het rijbewijs van zijn vader -de mannen lijken op elkaar concludeerde de politie- en die kopie op een ander pasje geplakt. Op de vraag van de rechter wat hij met het vervalste rijbewijs van plan was, bleef de Dokkumer het antwoord schuldig. 

De man is in het verleden veel vaker veroordeeld voor dronken rijden en rijden zonder geldig rijbewijs. Zijn eigen rijbewijs is ongeldig verklaard. De officier van justitie eiste een werkstraf van 40 uur en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De rechter hield het bij alleen het opleggen van de voorwaardelijke straf, maar dan wel met een extra lange proeftijd van drie jaar.