Officier: Duitse toeriste trok 'rovend' over Ameland

Ameland - Een 46-jarige Duitse is donderdag veroordeeld voor het plegen van een reeks winkeldiefstallen op Ameland. In juli vorig jaar heeft de vrouw bij vier winkels in Hollum en Nes spullen gestolen.

Politierechter Chris Beuker veroordeelde de uit het Duitse Bremerhaven afkomstige verdachte tot een geldboete van 400 euro en een voorwaardelijke celstraf van vier weken. De vrouw heeft medio juli vorig bij een viertal winkels op Ameland diefstallen gepleegd. Ze liep tegen de lamp nadat ze bij een winkel in Nes twee poncho's en twee hammamdoeken had gestolen.

De diefstallen waren op camera vastgelegd. In de bungalow waar de vrouw op dat moment verbleef werden meer spullen aangetroffen die door winkeliers in Nes en Hollum werden herkend als goederen die waren gestolen. De Duitse erkende alleen de diefstal van de poncho's en hammamdoeken.

Ze was volgens officier van justitie vooral berekenend geweest, door datgene te bekennen waarvoor overtollig bewijs was, in de vorm van camerabeelden. Buma eiste twee weken cel plus vier weken voorwaardelijk.

De rechter hield iets meer rekening met de persoonlijke omstandigheden van de Duitse - ze heeft gezondheidsproblemen- en legde een boete op van 400 euro plus vier weken cel voorwaardelijk, met een extra lange proeftijd van drie jaar.