DansStudio Dokkum danst zichzelf naar zilver

Dokkum - Afgelopen zondag was het een spannende dag voor de productieklassen van DansStudio Dokkum. Op deze dag namen zij deel aan de allereerste danswedstrijd van het seizoen, namelijk de voorronde van het NK Dance Stars in Nieuwegein.

Allereerst kwam Productieklas Young in actie in de categorie ‘Novice onder de 18 jaar’. Een categorie met veel dansgroepen, maar liefst vijftien in totaal! De meiden hebben een prachtig optreden gegeven met een heel positief jury-commentaar: 'Mooi als er een concept is. Jullie zijn er in geslaagd om dat concept te vertalen en over te brengen. Mooi ruimtegebruik! Werk aan de uitstraling'. Ze behaalden een prachtige zesde plaats.

Later op de middag kwam de Productieklas in actie. Zij dansten in de categorie ‘Advanced boven de 18 jaar’, de hoogste categorie van deze danswedstrijd. Ook zij hebben prachtig gedanst en kregen mooi jurycommentaar: 'Mooie focus. Technische sterke dansers! Mooie choreografie met bijzondere wendingen en ‘grounded’ bewegingen. Blijf letten op de gelijkheid.' Zij behaalden de tweede plaats en namen een prachtige beker mee naar Dokkum. Beide groepen gaan met de goede tips aan de slag. Over twee weken mogen ze naar de Friese Kampioenschappen in Jubbega, waar ze hun Friese titel mogen gaan verdedigen. In april volgt dan de finale van het NK Dance Stars  in Amersfoort.