Put geplaatst voor IJsfontein op de Markt

Dokkum - Woensdagochtend werd onder ijzige omstandigheden de installatieput geplaatst voor de ijsfontein op de Markt. Deze zware betonnen bak werd door een zware telescoop op zijn plek gehesen.

IJzig koude klus

In deze betonnen installatieput komen de koelmotoren en het installatiewerk van de ijsfontein die geplaatst wordt op de Markt in het teken van 11 Fountains. Vanwege temperaturen onder nul en een krachtige oostenwind werden deze hijswerkzaamheden verricht onder ijzige omstandigheden. De ijzige omstandigheden passen mooi bij de fontein, het is de bedoeling dat er jaarrond ijspegels aan het kunstwerk hangen. De ijspegels verwijzen naar de baarden met ijs van de schaatsers tijdens de Elfstedentocht.

Het ontwerp van de fontein is klaar en er wordt door technische medewerkers nu aan een goede manier van bouwen en materiaalkeuze voor de ijsfontein gewerkt. Bij deze werkzaamheden komen enkele tegenvallers naar voren. Door deze tegenvallers wordt de deadline van onthulling, 18 mei 2018 mogelijk niet gehaald. De verdere inrichting van de Markt heeft door het winterweer ook vertraging opgelopen. Evenementen in de maanden mei en begin juni, die normaliter plaatsvinden op de Markt, wordt verzocht een ander locatie te zoeken. Zo wijkt de fiets Elfstedentocht op Pinkstermaandag uit naar P terrein West, De Helling. Hier zal de stempelpost en verzorgingspost worden ingericht.

Tekst en foto's: Bote Sape Schoorstra