Dagje schaatsen voor schooljeugd Ameland in Leeuwarden

AMELAND - Op maandag 19 februari werd het project ‘Fryske Sporten yn dyn klasse’ van Sport Fryslân gelanceerd op alle 4 basisscholen van Ameland met het onderdeel schoolschaatsen:

Ruim 140 kinderen van 4 basisscholen kregen schaatsles in de IJshal van Leeuwarden. Een bijzonder mooi moment omdat een groot aantal van de leerlingen nauwelijks of zelfs nog nooit had geschaatst.

De buurtsportcoaches Esther Renes en Martine Kienstra hebben heel wat moeite moeten doen om het schaatsen te realiseren. Immers, de kinderen moeten zowel met de boot als de bus over en de lessen betalen om te kunnen schaatsen. Een groot kostenpost! Naast de kleine ouderbijdrage is het uiteindelijk gelukt om de ruim 140 kinderen te laten schaatsen.

Uiteindelijk hebben Wagenborg Passagiers Diensten, Sport promotie Ameland, de vier ijsverenigingen uit Buren, Nes, Ballum en Hollum, Arriva Touring, activiteiten commissies van de vier basisscholen en Metz Buffetten een bijdrage geleverd aan dit geweldig mooie schaatsproject: 45 minuten les en als afsluiting een Elfstedentocht, Zodat de kinderen van groep 6, 7, en 8 één keer per jaar schaatstraining kunnen krijgen in de Elfstedenhal van Leeuwarden.

Wellicht dat ze in de toekomst vaker de weg naar Leeuwarder IJshal weten te vinden.

De buurtsportcoaches en scholen zijn in ieder geval enthousiast en hopen dat het schoolschaatsen een jaarlijks uitje wordt!