Basisschoolkinderen CBS De Regenboog ontmoeten Paralympisch zitvolleybalster Hong Zhao

DOkkum - Basisschool CBS De Regenboog uit Dokkum doet op maandag 19 februari mee aan het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ van Sport Fryslân. Paralympisch zitvolleybalster Hong Zhao vertelt in de klas hoe het is om te sporten met een handicap. Daarna ervaren de leerlingen zelf hoe dit is.

De Fryske Parasporthelden hebben vorig schooljaar hun verhalen verteld op vele basisscholen in Friesland en ook dit schooljaar komen ze weer in actie. Want hoe is het om bijvoorbeeld te sporten terwijl je visueel beperkt bent? Of kun je wel zwemmen met één been? De parasporters willen met deze presentatie op scholen hun persoonlijke verhaal en de weg naar succes vertellen. Daarnaast laten ze zien wat ze juist wél kunnen. Hong Zhao vertelt maandag haar bijzondere verhaal en ook is er een interactief gedeelte waarbij de leerlingen zelf ervaren hoe het zou zijn als zijzelf een lichamelijke handicap zouden hebben.

Het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ is een initiatief van en wordt gecoördineerd door Sport Fryslân.

Over Sport Fryslân Bijna één op de drie Friese inwoners beweegt te weinig. Elke dag weer zetten wij ons in om deze 240.000 inactieve Friezen in beweging te krijgen. Daar werken we samen aan met de provincie, gemeenten, verenigingen, commerciële en maatschappelijke partners, gezondheidsinstellingen, vrijwilligers en de inwoners van Friesland. Gezamenlijk aan de slag voor een vitaal Fryslân.