Carnaval op Ameland

NES (AMELAND) - (AMELAND) Elk jaar houdt het Sociaal Cultureel Werk op Ameland carnaval voor de jeugd. Het is ook elke keer weer een groot succes en de kinderen kijken met spanning én vrolijkheid uit naar deze middag

Op maandag 12 februari was het dan eindelijk zover. Al ruim van tevoren bedenken de kinderen wat nu hun feestkostuum gaat worden. Ga je er alleen op af of wil je met een groep hetzelfde pak aan. En dat is het mooie van carnaval: alles kan en mag.

De groepen 1 t/m 4 mochten in de middag komen feestvieren. De sneeuwballendans is geliefd. Stopt de muziek dan zoek je een andere danspartner. Zo krijgen alle kinderen de kans om te dansen. Ook de polonaise werd volop gelopen.

In de avond mochten de kinderen uit groep 5 t/m 8 genieten van de carnavalssfeer. De geliefde hoepeldans werd ingezet, dit is hetzelfde als stoelendans maar dan met hoepels. De oudste jeugd heeft een klein barretje waar ze zelf hun drinken en lekkers kunnen halen

In totaal hebben zo’n 140 kinderen meegedaan met de carnaval. Met behulp van vrijwilligers en stagiaires is alles super vrolijk verlopen.