Wiebe Rinzema dertig jaar verbonden aan het Rode Kruis

Dokkum - In het gebouw “Het Bolwerk” was er maandagavond een speciale lesavond gepland voor het Rode Kruis Dokkum eo.

Wiebe Rinzema werd die avond in het zonnetje gezet, omdat hij maar liefst dertig jaar verbonden is aan het Rode Kruis. Daarnaast heeft hij Sigma gedaan, en is hij inzetbaar bij het huidige Noodhulp Team van het Rode Kruis. Met name de onafhankelijke steun die de organisatie biedt aan de mens in nood is de motivatie van Wiebe. Aan te gaan stoppen denkt Wiebe geen moment:  “We gjinne gewoan troch”.

Dezelfde avond kon de werkgroep Dokkum tien nieuwe vrijwilligers presenteren. Na een geweldige wervingsactie via Facebook en de landelijke media mag het resultaat er zijn. De nieuwe vooral jonge vrijwilligers krijgen allemaal de basiscursus van het Rode Kruis aangeboden. Na een geslaagd examen ben je onder begeleiding van een collega-hulpverlener inzetbaar op evenementen, bevolkingszorg of grootschalige calamiteiten.

Het Rode Kruis Dokkum is trots op zijn jubilaris en trots op de nieuwe vrijwilligers die garant staan voor hulp in de toekomst. Ben jij geïnteresseerd in het Rode Kruis of heeft u als organisatie getrainde hulpverleners nodig neem dan contact op met district Fryslân van het Rode Kruis of stuur een email naar helpdeskfriesland@rodekruis.nl