Preview Ruurd Wiersma Experience tijdens openingsweekend LF2018

Burdaard - Tijdens het openingsweekend van LF2018 gaf Ruurd Wiersma een preview van zijn Experience. Acteur Jenno Terpstra kroop in de rol van deze voormalige melkvaarder en naïeve kunstschilder. 150 belangstellenden kregen een exclusief voorproefje van de Ruurd Wiersma Experience te zien.

Tijdens de Experience varen gasten van Aldtsjerk naar Burdaard. Dezelfde route die Ruurd Wiersma zo vaak aflegde. Onderweg nemen acteurs de bezoekers op theatrale wijze mee in het werk en leven van Ruurd Wiersma. In de praam en langs de route wordt de verbinding gelegd tussen zijn beroep als melkvaarder en zijn schilderswerk. Hans Brans uit Weidum schreef hiervoor het scenario. Op vrijdag 25 mei is de première. Daarna zal de Experience nog 17 keer uitgevoerd worden tot en met september.

De Ruurd Wiersma Experience speelde zich in de kijker bij LF2018. Uit 35 projecten in Noordoost Fryslân maakten zij kans op een prijs van het Iepen Mienskipsfûns. Uiteindelijk behoorde de Experience tot de drie genomineerden. Project de Ald Skoalle uit Feanwâlden ging er met de winst, een bedrag van 2018, vandoor. Voor meer informatie over de Experience, het verkrijgen van kaarten en de speeldata is er de website: http://ruurdwiersma.nl/ruurd-wiersma-experience/