Vertoning 'Boven is het stil' in de Boekenbios

Dokkum - In een speciaal voor de gelegenheid opgetuigde Boekenbios vertoont Bibliotheek Dokkum op dinsdag 13 februari de film Boven is het stil, gebaseerd op de gelijknamige succesroman van Gerbrand Bakker. De film wordt ingeleid door een lezing van docente Nederlands Ali Drost en wordt onder een hapje en drankje nabesproken.

Boven is het stil De hoofdpersonage is de verteller van het verhaal, de eenzame boer Helmer van Wonderen die samen met zijn vader in het ouderlijk huis woont. Wanneer in 1967 zijn tweelingbroer Henk verongelukt staat zijn leven stil. Vanaf dat moment krijgt hij een rol opgelegd: zijn vader bepaalt dat hij z’n studie moet opgeven en op de boerderij moet komen werken. Die rol was eigenlijk weggelegd voor Henk. Henk was vaders lieveling. Hierdoor voelt Helmer zich zijn leven lang achtergesteld: ondanks dat hij de oudste van de twee is, kreeg Henk het ‘eerstgeboorterecht’ (het klassieke Jakob en Ezau-motief).

Meer informatie

De Boekenbios is geopend op 13 februari 19.30 tot 22.00 uur. De kosten bedragen € 5,- voor leden en € 7,50 voor niet-leden, inclusief hapje en drankje. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de balie van de bibliotheek of op www.ontdekdebieb.nl