Graaf van Medwert in Bibliotheek Dokkum

DOKKUM - Donderdag van 19.30 – 21.30 uur brengt de Graaf van Medwert zijn nieuwe theaterprogramma U bent toe aan een gedicht! naar de Bibliotheek van Dokkum.

Een avond vol humoristische, melancholische, filosofische teksten over liefde, Friesland en God, afgewisseld met gitaarmuziek. Voor het eerst zal het beruchte typetje Goeroe Gerard uit het RTV NOF- radioprogramma, de Smachtwacht, ten tonele verschijnen.

De Graaf van Medwert (Amsterdam, 1968) is dichter, gitarist, romancier, schilder, radiopresentator, conceptueel kunstenaar, fotograaf, performer, heroïsche tochtenmaker en levenskunstenaar. Zijn werk is te zien, te horen en/of te lezen in zijn theaterprogramma’s, op poëzie- en muziekfestivals, in zijn radioprogramma de SmachtWacht, workshops, zijn bundels/boeken, cd’s, in zijn beeldentuin en andere belangrijke plaatsen in het heelal.

In 2009 werd hij in Dokkum voor twee jaar officieel benoemd tot DongeraDichter, de Stads- en streekdichter van Dongeradeel. In 2010 werd hij genomineerd voor de Cultuurprijs 2010 en voor de OLON Awards. Won in 2011 de Lyrisch Melancholisme Oeuvre Trofee.

Benieuwd naar de Graaf van Medwert en zijn nieuwste theaterprogramma? U kunt u opgeven aan de balie bij de Bibliotheek of via www.ontdekdebieb.nl.