ROC Friese Poort en Dockinga College VMBO-GT werken samen

DOkkum - Al een aantal jaren organiseert het Dockinga College VMBO-GT het project Ondernemen. Een project waarbij leerlingen hun eigen product op de markt brengen. Niet alleen economische kennis komt van pas maar leerlingen moeten ook kritisch en creatief denken, met ICT overweg kunnen, kunnen plannen en organiseren, met elkaar communiceren, enzovoorts.

Voorheen werden de gekozen producten verkocht binnen de eigen school, maar dit jaar werkt het Dockinga College VMBO-GT samen met ROC Friese Poort. Zij hebben onlangs hun compleet vernieuwde outletwinkel geopend aan de Oranjewal (voorheen pand Top1Toys). De opleiding Friese Poort Handel & ondernemerschap werkt samen met diverse winkels in Dokkum, die de outlet winkel van mooie producten voorzien. De producten zijn helemaal nieuw en sterk afgeprijsd.

De jongeren van het Dockinga College VMBO-GT gaan deze winkel gebruiken om in de week van 9 tot en met 13 april hun producten te verkopen. 

Voor beide partijen snijdt de samenwerking hout. De leerlingen van het Dockinga College kunnen hun bedrijf opzetten in een echte setting en ROC Friese Poort kan de leerlingen laten zien welke opleidingen men in huis heeft om zodoende jongeren goed voor te lichten in verband met hun vervolgstudie. Samen hopen de opleiding de aansluiting van voortgezet onderwijs en MBO te versterken.