Gerrit Breteler presenteert nieuwe CD 'Still' in Theaterkerk Nes

Nes - (D) - STILL is het nieuwe album van Gerrit Breteler, dat op vrijdag 26 januari officieel uitkomt. Op deze cd staan naast Friese songs ook Ierse traditionals en een aantal covers. ‘STILL’ is de opvolger van de twee voorgaande successen ‘Lit ús dêrom drinke’ en ‘Katarsis’.Tijdens dit release-concert wordt Gerrit muzikaal begeleidt door pianist Peter van der Zwaag, gitarist Peter Krako en het strijkersensemble Regina Forte.

Het album is opgenomen in de studio van Peter van der Zwaag. De muzikale samenwerking tussen beiden en een aantal bekende muzikanten waaronder gitarist Peter Krako, multi-instrumentalist Hubert Heeringa, bassist Johannes Adema en drummer Sietse Huisman heeft geleid tot een disk waarvan de luisteraar voelt dat de muziek geworteld is in vaste kleigrond. De cd staat als een huis.

Gerrit: “Inhoudelijk is er in de laatste 15 jaar niet zoveel veranderd. De thema’s niet. Zo actueel mogelijk sleep ik de ellende van alledag mee het podium op. De lust, de liefde en de dood. Om de niet-Friestalige belangstellenden niet met lege handen naar huis te sturen, doe ik regelmatig een greep uit het repertoire van zangers en zangeressen die al zoveel kostbaars schreven en componeerden. En zo ontstond de vraag om een aantal van deze op te nemen. Bij deze dan.”

Het lied dat hij over zijn vader schreef, ‘Op een dag’, staat al jaren hoog in de Fryske Top 100. Als bonustrack is deze song met een nieuw arrangement aan het album toegevoegd. Het lied ‘De Oasthoek’, heeft Gerrit opgenomen n.a.v. het 125 jarig bestaan van dit gelijknamige café aan de Oude Bildtdijk bij Sint Jacobiparochie. Dit nummer is het slotlied van de theatervoorstelling ‘Kredyt’ , die tot mei 2018 langs de Friese dorpen gaat.

Het cd release-concert zal gehouden worden in de theaterkerk van Nes(Gem. Dongeradeel).

Opgave noodzakelijk:

info@gerritbreteler.nl o.v.v. naam/woonplaats/telefoonnummer

of via 06 41 60 58 98

Datum:  Vrijdag 26 januari, aanvang 20.30

Locatie: Theaterkerk Nes, Wiesterweg 2, 9143 WJ Nes (voorheen ‘De Hoeksteen’)

Entree: €15,00

Info:

Anke Bijlsma 06 41 60 58 98 / info@gerritbreteler.nl