Noord-Friese Winkeltjesroute breidt uit met zes nieuwe adressen

REGIO - Op zaterdag 27 januari kan het publiek kennismaken met de zes nieuwe winkeliers en atelierhouders die de Noord-Friese Winkeltjesroute heeft toegevoegd aan haar winkeliersbestand. De plattelandswinkeltjesroute telt nu veertien winkeltjes en ateliers en is voorbereid op de toeristenstroom die Culturele Hoofdstad met zich meebrengt.

De nieuwe deelnemers zijn: Bonte Blikvanger in Hallum (koffie- en theehuis en brocante), By Tooske Thús in Burdaard (wolwinkel), Wagenborg Plaza op de pier in Holwerd (mode en accessoires), Glasschitteringen in Wierum (glaskunst), Atelier Nunique in Oosternijkerk (beeldend kunstenares) en Sathe 1772 in Morra (woondecoratie, brocante en koffie- en theeschenkerij). Tijdens de winkeltjesroute op de laatste zaterdag van de maand kan het winkelend publiek tussen 10 en 17 uur kennismaken met de nieuwe winkels en ateliers. De vernieuwde routekaart is gratis te downloaden via de site www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. Op de site staan tevens de afzonderlijke openingstijden van alle winkeltjes en ateliers vermeld. Mocht men op de laatste zaterdag van de maand de route niet kunnen volgen, geen nood. Ook elke donderdagmiddag zijn alle winkeltjes en ateliers gezamenlijk geopend. Van april tot september is de route uitgebreid met het culturele Kunst in de Kerk, waarbij kunstenaars exposeren in een kerk op de route. De totale route beslaat zo’n 60 kilometer aan winkel- en sightseeing plezier op het Noord-Friese platteland en leent zich bij uitstek voor een dagje uit met familie, vriendinnen of collega’s.

Om de continuïteit van de winkeltjesroute te waarborgen en in te spelen op LF2018, werd het tijd voor uitbreiding van het winkeliersbestand. Gezocht werd naar onderscheidende bedrijven tussen Dokkum en Lauwersoog, met een landelijke ligging. Een oproep in de krant en op social media was genoeg om uiteindelijk zes geschikte bedrijven te selecteren. Zij versterken samen de route door hun ligging, assortiment of ambacht. De krachtige samenwerking tussen de ondernemers in de krimpregio heeft in de afgelopen jaren haar vruchten afgeworpen. “We zien niet alleen een stijging in de bezoekersaantallen op de dagen dat we gezamenlijk open zijn. Ook tijdens de reguliere openingstijden weet men ons beter te vinden”, aldus Nynke Runia van Atelier Kleine-Lijn. De Noord-Friese Winkeltjesroute biedt een volwaardig dagje uit in Noord-Friesland. “We zijn klaar voor de toeristen die Friesland aandoen in het kader van de Culturele Hoofdstad”, vult Afke Kramer van Kadowinkel Ter-Sted aan.