Het drama van dementie in de familie

DOKKUM - Marinus van den Berg is dinsdag 23 januari gastspreker in het Alzheimer Café in Dokkum. Hij zal vooral ingaan op de vraag; “wat betekent dementie voor partners, familie en vrienden”.

Het Alzheimer Café is hét trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familie, vrienden en buren, maar ook voor zorgverleners. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. Alzheimer is hard op weg om volksziekte nummer één te worden. Het is vrijwel zeker dat ieder mens in zijn/haar leven met dementie van een dierbare te maken krijgt.

Dementie verandert het leven van de persoon die er aan lijdt maar verandert ook het leven van de mensen die met deze persoon verbonden zijn.

Van den Berg werkte in meerdere verpleeghuizen en in het palliatief centrum ‘Cadenza’ in Rotterdam. Hij is tevens bekend van vele boeken en gedichten die hij schreef over verlies en rouwverwerking.

De ‘café’avond is in zaal ’t Centrum van Dongeraheem, Dongeradijk 67, in Dokkum en begint om 19.30u. Voor nadere info; www.alzheimerfriesland.nl