Nieuw jaar positief ingeluid door H&I Dokkum

Dokkum - Het nieuwe jaar wordt een jaar van 'skerp oan de wyn hingje' , maar is ook een jaar met kansen en uitdagingen voor ondernemers in de regio, zo stelde voorzitter Sjerk Faber van de vereniging voor Handel en Industrie Dokkum maandagavond in de nieuwjaarsbijeenkomst.

“Industrieterrein Betterwird breidt uit, in bijvoorbeeld Ternaard en Ee is sprake van nieuw ondernemerschap, er schijnt belangstelling te zijn van bedrijven van verderaf voor Dokkum. Zou dat te maken hebben met de Centrale As?”, vraagt Faber zich hardop af. In zijn toespraak op de bijeenkomst vat hij 2017 samen als een jaar met pieken en dalen, maar met genoeg positiviteit om kansen in te ontdekken. H&I wil daar als netwerkorganisatie graag een platform voor zijn.

De nieuwjaarsbijeenkomst van de vereniging H&I werd traditioneel gehouden in café De Posthoorn in het centrum van Dokkum. Zo'n 50 leden kwamen er op af en genoten van hapjes, drankjes en akoestische live muziek van het duo Aafke & Sietze. Per seizoen worden er zo'n zes bijeenkomsten georganiseerd, op afwisselende plekken en met een aantal keren per seizoen een bedrijfsbezoek. Op 5 februari is er een gezamenlijke ONOF-bijeenkomst. Geïnteresseerden en ook nieuwe leden kunnen zich aanmelden via www.henidokkum.nl.

Foto en tekst: Thea van der Schaaf