Inwoners Dongeradeel zamelen kerstbomen in

Ternaard - Voor de vierde keer konden de inwoners van de DDFK gemeentes hun kerstboom inleveren bij een verzamelpunt in hun eigen dorp of stad. Voor elke ingeleverde boom kreeg je een kortingsbon en een lootje met en nummer met kans op waardebonnen. Vooral kinderen deden mee aan deze actie want de kortingsbonnen zijn inwisselbaar bij speelgoedwinkel top1toys Ferwert en Kollum of Blokker Dokkum/Kollum.

In Ternaard was op het inzamelpunt op het parkeerterrein aan de Holwerterdyk, Rimmer de Vries en Ellen Tabak van Dorpsbelang Ternaard ontvingen hier de kerstbomen en deelden de lootjes en kortingbonnen uit. Zij werden bijgestaan door wethouder Pytsje de Graaf. Het was een komen en gaan van kinderen op fietsen, skelters of met een kruiwagen, maar een ding hadden ze gemeen ze hadden allemaal een kerstboom bij zich. Van 10.00 uur tot 12.00 uur konden de mensen de bomen hier brengen, Ternaard verzamelde ongeveer 80 bomen waarvan een groot werd ingeleverd door Edith en Arwout Werkhoven met 36 bomen en Jan Jelle Schoorstra met 22 bomen. Over heel de DDFK gemeenten werd gehoopt op een 1500 tot 2000 stuks bomen.

Trekking lootjes

De winnende loten worden op woensdag 17 januari bekendgemaakt in de lokale pers. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 24 januari 2017 om 16.00 uur in het gemeentehuis.

De kortingsbonnen kunnen tot 1 februari worden ingeleverd.

Tekst en foto: Bote Sape Schoorstra