Douwe de Val nieuwe trainer van V.V. Oostergo

Ee - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van zaterdag 6 januari, is de nieuwe hoofdtrainer van V.V. Oostergo bekend gemaakt. Vanaf het voetbalseizoen 2018/2019 zal de 29-jarige Douwe de Val verantwoordelijk zijn voor het vlaggenschip van V.V. Oostergo.

Oostergo was, nadat de huidige hoofdtrainer Klaas Haijema aan had gegeven volgend seizoen te kiezen voor een sabbatical, op zoek naar een gedreven en enthousiasmerende trainer. In Douwe de Val heeft de club die gevonden. Douwe de Val heeft ervaring opgedaan als Hoofd Jeugdopleiding bij Blauw Wit’34 en bij Be Quick, waar hij ook HJO blijft tijdens zijn hoofdtrainerschap bij V.V. Oostergo. Douwe de Val is in het bezit van TC2 en heeft ondanks zijn jeugdige ervaring ook inmiddels ervaring opgedaan als hoofdtrainer bij FFS.

Het bestuur van V.V. Oostergo was enorm verrast door de vele aanmeldingen. Een positieve zaak, aldus senioren coördinator Gerrit Mossel, wanneer veel trainers in aanmerking willen komen als hoofdtrainer van onze vereniging. Oostergo is bewust op zoek geweest naar een trainer die jonge spelers goed kan begeleiden. Volgend seizoen stromen er namelijk veel A-junioren door naar de selectie, die op dit moment ook veel kwaliteiten bezit. Een mooie uitdaging voor Douwe de Val om hier een mix van te maken, waarbij zowel Douwe de Val als V.V. Oostergo de intentie hebben uitgesproken om meerdere seizoenen te gaan samenwerken.