Tineke Visser Vrijwilliger van het Jaar 2017

DOKKUM - Op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Dongeradeel is Tineke Visser uit Dokkum gehuldigd als Vrijwillig van het Jaar 2017. Wethouder Pytsje de Graaf reikte haar de bijbehorende cadeaus uit.

Visser is door diverse personen voorgedragen. Een van de aanmelders is Jelle Bergsma, vrijwillige beheerder gebouw Bolwerk-Noord aan de Oranjewal in Dokkum. Hij vertelt: „Wij hebben Tineke voorgedragen voor de prijs Vrijwilliger van het Jaar. Zij heeft vrijwilligerswerk gedaan in de Sionsberg, kantine VV Dokkum en als collectant voor de Zonnebloem. Momenteel is zij vrijwilliger in Dongeraheem en Waadwente, in het Bolwerk en verschillende collectes haalt zij in verschillende straten op. In het Bolwerk schenkt ze de koffie, doet de receptie en ze maakt uit haarzelf de kasten/keuken/ramen schoon. Zelf zegt ze dat ze niet kan stilzitten. Wat bijzonder aan Tineke is, is dat ze het werk ziet dat gedaan moet worden. Ze is altijd fleurig en opgewekt en onze bezoekers zien haar graag. Ze stelt zich heel sociaal op en maakt regelmatig een grapje. Als er iemand moet invallen, pakt Tineke dat op.

Hitty Postma, vrijwilligerscoördinator UVV, is ook blij met de keuze van de jury voor Tineke: „Tineke Visser werkt sinds 2011 als vrijwilliger bij het UVV . Ze werkt nu op twee plaatsen: in de Waadwente en in Dongerahiem. Tineke is vrijwilliger bij het project Samen Eten. Dit is een heel belangrijk project. Hier worden bewoners van hun kamer gehaald om samen te eten. Het is gebleken dat bewoners beter eten ,wanneer ze dat in gezelschap doen. Wanneer ze samen aan tafel zitten, halen ze elkaar over om toch te eten. Dan zeggen ze bijvoorbeeld; Dit is lekker, joh, dit moet je eens proberen. Er komen nu zo’n 30 bewoners bij het Samen Eten project. Verder is Tineke gastvrouw in het bruin café. Hier komen bewoners voor een kopje koffie en een gezellig praatje. Vaak komt er ook visite mee. Dit bruin café is zo’n succes dat de gezellige ruimte misschien wel weer aan uitbreiding toe is.”