Opendag Sportcentrum Tolhuispark Dokkum

DOKKUM - Na een bouw van ruim een jaar is Sportcentrum Tolhuispark bijna gereed.

Dat feest vierde Optisport met alle bewoners van Dokkum en omstreken middels een opendag op 2 januari. Verschillende sportclubs gaven deze middag een presentatie. Speciaal voor kinderen stond er een lekkere verrassing klaar.

Deze middag werden demonstraties gegeven door: Be Quick Dokkum, VV Dokkum, Boogschietvereniging Boreas, Basketbalvereniging Arrows, Korfbalvereniging de Granaet, Karatevereniging Mushin Dojo en loopgroep Hugo Veenker. In de hal stonden de stands van de verenigingen, hier kon je informatie inwinnen of je aanmelden als lid.

Naast de demonstraties kon je een kijkje nemen de kleedhokken, EHBO-ruimte, de kantine van korfbalvereniging De Granaet aan de achterzijde van het gebouw. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de buitenspeelvelden. Ook zijn er twee kleedkamers van de buitenzijde te benaderen. fitnessruimte, horeca en zwembad je kon het allemaal bezichtigen. Sportcentrum Tolhuispark is de vervangende sporthal voor de Trimmer en gymlokaal Hoedemakersweg. Deze zijn beide vanaf 1 januari gesloten.

Om de opening verder te vieren zijn er tijdens de kerstvakantie verschillende activiteiten georganiseerd, onder andere een “Crazy Air” springfestijn in de sporthal en een spetterende Nieuwjaarsdisco in het zwembad. Het gehele programma is te vinden op de website. www.optisport/tolhuisbad.

Foto’s Bote Sape Schoorstra