Aandacht voor zichtbaarheid in het verkeer op De Regenboog Dokkum

Dokkum -  'Laat je zien', dat was het motto van de verkeersactie waarin de basisschool De Regenboog deze week zijn medewerking verleende. De vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland willen met deze actie aandacht vestigen op het belang van de zichtbaarheid in het verkeer.

Reflecterende onderdelen op de fiets, lichtjes, of liever nog een goed werkende koplamp en achterlicht.Dit alles draagt bij tot een goede zichtbaarheid in de koude en donkere wintermaanden. De Regenboogschool vindt deze actie zinvol en werkte graag mee aan deze landelijke actie waarbij meer dan 500 scholen meedoen.
Ook de politie is van mening dat deze acties belangrijk zijn en het blijft goed bezig om er steeds maar weer aandacht voor te vragen. Het aantal ongevallen met kinderen zijn het bewijs dat fietsen zonder verlichting levensgevaarlijk is. Zien en gezien worden, daar gaat het om in het verkeer. Veilig Verkeer Nederland zou graag zien dat met name in Dongeradeel meer scholen mee gaan doen. Ook al wordt deze actie nu op de Regenboogschool gehouden, dat betekent niet dat ook de ouders hierin geen belangrijke rol hebben, zij moeten doordrongen zijn dat een goede verlichting voor hun kinderen van het grootste belang is, regelmatig controle en eventueel repareren of laten repareren is dus het devies.
Voor de Regenboogschool begon het met de allerkleinsten in groep 1 en 2 met een verhaaltje en de fietsen van de groepen 3 tot en met 8 werden daadwerkelijk nagekeken.
FOTO DIRK DE JONG