Ketsia Gruintjes en Fiona Dorenbos dwingen deelname NK af

Dokkum - Afgelopen weekend vonden in Hoofddorp de voorrondes voor de Nederlandse kampioenschappen twirl plaats. Twee dagen met vele optredens in meerdere categorieen, waarvan de beste 15 van elke categorie een ticket kregen voor het NK. Release had zich voor dit weekend geplaatst met verschillende solisten.

In de categorie twirling 1baton runner-up deed Ketsia Gruintjes mee in de preteenklasse. Zij wist een startplek te bemachtigen voor de Nederlandse runner-up kampioenschappen op 10/11 december in Almere. Eke de Vries deed mee in de senior klasse. In een groot deelnemersveld viel zij buiten de eerste 15 plaatsen. Maar desondanks een prima prestatie.
Fiona Dorenbos, Marije Kok en Emmaly Bakker moesten in de categorie dancetwirl junior intermediateklasse niet alleen de onderlinge strijd aan, maar tevens ook de strijd aan met een sterk deelnemersveld. Ondanks hun prima routines vielen Emmaly en Marije net buiten de vereiste plaatsen. Fiona wist met haar uitmuntende optreden wel een plaats te bemachtigen. Zij mag op 14/15 januari deelnemen aan het NK twirl.
Voor Release is het seizoen nog niet afgelopen. De komende weken mogen de B-groep, een aantal solisten nog strijden op verschillende nederlandse kampioenschappen. Als kers op de taart houdt Release een kerstuitvoering. Bent u nieuwsgierig naar alle talenten van Release. Kom dan langs op 17 december in de doelstien.
FOTO J. DORENBOS