Jaarlijks basketbaltoernooi onder Dokkumer basisscholen gewonnen door CBS De Regenboog

Dokkum - Afgelopen zaterdag streden in totaal tien teams van vijf Dokkumer basisscholen in twee poules om de Arrows-bokaal. Een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij dit jaar gekozen was voor een iets andere opzet. Na een gezamenlijke warming-up konden de teams zich tussen de wedstrijdjes door samen verder bekwamen in typische basketbaltechnieken zoals dribbelen, passen of een goede lay-up lopen.

In poule 5/6 ging de strijd in de finale uiteindelijk tussen CBS De Hoeksteen en CBS De Regenboog. Hoezeer het team van De Hoeksteen ook de eer van de school verdedigde, ze moesten uiteindelijk toch toezien hoe het team van de De Regenboog er verdiend met de eerste prijs vandoor ging.
Ook in poule 7/8 was het spannend. CBS De Bron en CBS Groen van Prinsterer grepen beide net naast een plaats in de finale. Die ging in poule 7/8 net als vorig jaar tussen CBS De Regenboog en RK Jenaplanschool Sint Bonifatius. Anders dan vorig jaar leek het team van De Regenboog dit keer met gemak te zullen winnen. Al snel stonden ze op 2-0 voorsprong. Het Bonifatius-team liet het er echter niet bij zitten. In de laatste seconden wist Tom van der Gang er nog een een gelijk spel uit te halen. Helaas voor Tom en zijn team telde toen het onderlinge puntentotaal en ging de beker ook in deze poule alsnog naar het team van CBS De Regenboog. Verrassend dus dit jaar dat beide bekers door één en dezelfde school gewonnen werden.
Plezier in de sport stond voorop bij de organisatie van het toernooi. 'Het is een leuke manier voor de kinderen om kennis te maken met deze relatief kleine zaalsport', aldus Durkje Aafke de Jong van BV Arrows. 'Een eervolle vermelding daarom voor CBS De Hoeksteen en RK Jenaplanschool Sint Bonifatius die dit jaar verdeeld over 2 poules beide maar liefst 3 teams afvaardigden! Kortom een geslaagd toernooi met veel enthousiaste kinderen. Wie de kneepjes van het basketballen nog beter onder de knie wil krijgen, is van harte welkom in De Doelstien op vrijdag tussen 17.00 en 18.00 uur tijdens de speciale vriendjes- en vriendinnetjestraining.'