Tennisclub Dokkum kiest voor duurzame ledverlichting

Dokkum - Goed licht is belangrijk om 's avonds te kunnen sporten. Bij tennis is dat nog belangrijker dan bij andere balsporten zoals voetbal of korfbal omdat de bal kleiner en sneller is. De kwaliteit van de bestaande verlichting op het tennispark in Dokkum is niet meer op peil  en vervanging daarom noodzakelijk. De club heeft gekozen voor duurzame ledverlichting. In aanschaf is deze verlichting duurder dan de bestaande lampen maar het levert een belangrijke besparing in de energierekening op. Daarnaast is de levensduur van ledverlichting vier tot vijf maal langer. In woonhuizen wordt ledverlichting al langer gebruikt maar sinds enige tijd is het ook mogelijk om sportvelden met dit type lamp te verlichten. Zo heeft PSV sinds eind 2015 ledverlichting.

De overheid heeft sinds 2016 een subsidie in het leven geroepen voor sportverenigingen die willen investeren in  duurzame maatregelen. Deze argumenten waren voor het bestuur voldoende om over te gaan op ledverlichting.

De club heeft in het bedrijf Sportverlichting.com een partner gevonden die deze belangrijke vernieuwing gaat realiseren. Zij zorgen er niet alleen voor dat de nieuwe verlichting wordt geplaatst maar verzorgen ook de aanvraag van de subsidie. De verwachting is dat rond het begin van het nieuwe tennisseizoen, begin april, de lampen worden geplaatst.

Afgelopen vrijdag vond de ondertekening van het contract plaats in de kantine van de tennisclub.