Productieteam Oudput zoekt oudere stellen die gaan trouwen

Dokkum - Productieteam Oudput zoekt liefde. Het jonge productiehuis, bestaande uit vijf vrouwelijke studenten van de Hanzehogeschool te Groningen, waarvan een van de leden afkomstig is uit Dokkum, maakt een documentaire over liefde en ouderen. De bedoeling is om de eenzaamheid onder ouderen te verlichten door hen te inspireren met behulp van een korte film. De zoektocht naar een ouder stel dat binnenkort gaat trouwen, is hierin een belangrijke factor.

Eenzaamheid onder ouderen komt steeds vaker onder de aandacht in de hedendaagse maatschappij. Dat herkent productieteam Oudput ook, dat bestaat uit vijf enthousiaste vierdejaarsstudenten Communicatie. Ze brengen de eenzaamheid bij ouderen onder de aandacht door binnen een half jaar een documentaire te maken waarin de liefde centraal staat.

“Iedereen kent wel een opa, oma, vader, moeder, buurvrouw of -man noemen die op dit moment eenzaam is. Ook kent iedereen de behoefte aan liefde. Wij willen eenzaamheid en liefde samenbrengen en op deze manier oudere mensen inspireren om de liefde (weer) op te zoeken”, aldus Martine Vonk (lid van Oudput).

Het team is nu vijf weken bezig met de voorbereiding van de documentaire. Hierbij staan de thema’s ‘trouwen’ en ‘slowdaten’ voorop. Ze gaan ten eerste een slowdate-evenement organiseren in verzorginstellingen om daarmee ouderen helpen een maatje en/of liefde te vinden.

Daarnaast zijn de studenten op zoek naar oudere stellen die op latere leeftijd bij elkaar gekomen zijn en eventueel plannen hebben om op korte termijn, in november, december of begin januari te gaan trouwen. De groep is zich bewust van emotionele lading die aan dit moment hangt en wil daarom eerst graag in gesprek met de stellen. “Als tegenprestatie van het meedoen aan de documentaire, kunnen wij de grote dag filmen voor een mooie herinnering aan deze bijzondere gebeurtenis.” zegt Vonk.

De documentaire gaat begin februari 2017 in première in Forum Images Groningen. Daarna worden de beelden via productiehuis Samen in Beeld TV verspreid over diverse verzorgingsinstellingen in Noord-Nederland en zal het uitgezonden worden op OOGTV.

Voor suggesties of aanmeldingen, kan er contact worden opgenomen met het volgende e-mailadres: productieteamoudput@gmail.com of bellen/bericht sturen naar: 06 51 06 95 60.