Van der Meulen De Meesterbakkers wint Nationale Exportmanager Award

HALLUM - Na een spannende finale is Johan Bruinsma van Van der Meulen De Meesterbakkers in Hallum verkozen tot beste exportmanager van Nederland.

Bruinsma, commercieel directeur en eindverantwoordelijke voor alle exportactiviteiten bij Van der Meulen, wint daarmee de Nationale Exportmanager Award 2016.

Met Melbatoast, roggebrood, beschuit en de broodchips ‘Say Yes to No’ is Van der Meulen De Meesterbakkers niet alleen succesvol op de Nederlandse markt, maar ook in 45 exportlanden, tot en met de Verenigde Staten en Canada. Het is mede Bruinsma’s verdienste dat Van der Meulen met de genoemde productcategorieën wist door te dringen tot de internationale markt. De commercieel directeur, sinds 2009 in dienst bij het bedrijf, toont zich trots: “Het is best bijzonder om deze exportprijs als medewerker van een Fries familiebedrijf in de wacht te slepen. Ik ben oprecht vereerd en blijf me vol enthousiasme inzetten voor alle activiteiten van onze prachtige onderneming.”

EVO-Fenedex – het grootste exportnetwerk van Nederland – ExportSelect, DHL, ING en de RVO reikten de prijs uit op het Nationaal Export Event in Nieuwegein. Met de verkiezing van de exportmanager van het jaar vragen de organisaties aandacht voor de individuele kwaliteiten van de exportmanager, die garant moeten staan voor duurzame successen op buitenlandse markten. Het gaat hierbij om de persoon, die (mede)verantwoordelijk is voor de strategische opzet en het managen van een succesvol exportbeleid.