Burgemeester Marga Waanders leest voor op CBS Eben Haezer

DOKKUM -  Burgemeester Marga Waanders heeft vanochtend het verhaal ‘In bysûndere pake’ voorgelezen in groep 7 van CBS Eben Haezer in Dokkum. Het voorlezen vond plaats in het kader van de Dag van de Duurzaamheid en de kinderboekenweek. In Noordoost Friesland deden zo’n vijftig scholen mee. Onder de voorlezers waren opa’s en oma’s, maar ook statenleden en wethouders en raadsleden van de 6 Noordoost Friese gemeenten.

Het verhaal ‘In bysûndere pake’ sluit aan bij het thema van de kinderboekenweek: Opa en Oma, voor altijd jong. Het verhaal gaat over het kleinkind van kunstschilder Jopie Huisman. Een jongen die net als zijn opa veel buiten is, schatten zoekt en de wereld en natuur wil ontdekken. Het oorspronkelijke verhaal van Berber van der Geest is bewerkt door Janneke de Boer. De illustraties zijn gemaakt door Vera Damhuis.

Na het verhaal ging de burgemeester in gesprek met de kinderen over hoe dingen zonder waar weer waarde kunnen krijgen. Dat deed Jopie Huisman namelijk ook.

CBS Eben Haezer kreeg na afloop van het voorlezen nog een bijzonder cadeau van burgemeester Waanders: een knikkertegel, gemaakt van gerecycled Fries plastic.

De voorleesactie is een samenwerking van NME De Klyster, Pingo en Pet, IVN, Jopie Huismanmuseum, Omrin, Cedin, Feitsma Fûns, Provincie Fryslân en Urgenda.

FOTO'S JAN VAN EMPEL