Daders ontkomen na insluiping in Ternaard

TERNAARD - Na een insluiping bij een 99-jarige vrouw in Ternaard heeft de politie dinsdag een uitgebreide zoektocht gehouden waarbij een helikopter werd ingezet. De daders wisten uiteindelijk te ontkomen. De vluchtauto werd leeg in Stiens aangetroffen.

De politie kreeg dinsdagavond 4 oktober omstreeks 19:45 uur melding van een insluiping, in een woning aan de Nesserwei in Ternaard. De 99-jarige bewoonster werd aangesproken door een onbekende man. Op datzelfde moment kwamen twee andere personen haar kamer binnengelopen. De vrouw drukte toen op de noodknop, waarna de drie personen direct de woning verlieten. De insluipers hebben niets weggenomen en zijn er vervolgens in een personenauto vandoor gegaan. Vermoedelijk zijn zij via de hoofdingang van het verzorgingshuis naar de woning van de vrouw gelopen en via de nooduitgang vertrokken. Het gaat om een man van ongeveer veertig jaar oud met halflang donker haar, een man van ongeveer twintig jaar oud met donker haar en een vrouw van ongeveer twintig jaar oud met zwart lang haar.
Nadat de personen waren vertrokken heeft de politie een uitgebreide zoekactie gestart. Hierbij zijn meerdere eenheden en een helikopter ingezet. Tijdens de zoekactie hebben agenten een achtervolging ingezet naar een auto die voldeed aan het signalement. De verdachten reden er met hoge snelheid vandoor. Agenten zijn de verdachten uiteindelijk uit het zicht verloren en troffen de verlaten auto aan in Stiens. Van de inzittenden ontbreekt nog elk spoor. De auto is in beslag genomen. De politie doet uitgebreid onderzoek en is op zoek naar getuigen. Wie iets gezien heeft of informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844 of Misdaad Anoniem op 0800-7000.