De laatste zaterdag van augustus autocross te Hallum

HALLUM - Op zaterdag 27 augustus zal het geweld losbarsten en zal de 53-ste autocross van Hallum, de oudste cross van Nederland, worden verreden.

Ook dit jaar hopen we weer een prachtig en spectaculair evenementvoor jong en oud te organiseren.

De stockcar F1 klasse zal sowiesovoor veel spektakel gaan zorgen;de laatste jaren hebben we een mooie groep stockcars aan de start en zoals het nu lijkt zullen er dit jaar ook weer velerijders van deze klasse naar Hallum komen, waaronder enkele lokale helden en de Nederlands kampioen.

In de HAC 1600 regio klassezijn de eerste aanmeldingen van coureurs uit de regio al binnen gekomen en we verwachten dat hier ook weer een mooie groep rijders aan de start zal verschijnen. Verder komen aan de start: FAC 1600 klasse, de altijd sensationele Rodeo klasse en natuurlijk de snelle auto’s van de Vrije Standaard klasse. De kersverse Nederlands kampioen Vrije Standaard; Ybe Vellema uit Holwert, heeft ook aangegeven in Hallum te starten.

Tot slot hebben de rijders van de Âlderwetske klasse gevraagd of zij ook dit jaar weer in Hallum aan de start mogen verschijnen om een demorace te rijden. Zij zullen laten zien hoe de cross in de jaren zeventig en tachtig was.

Met een goed gevulde prijzenpot en vele premies beschikbaar gesteld door de diverse ondernemers, hoopt d eorganisatie op veel deelnemers in de verschillende klassen.

Dus zaterdag 27 augustus naar Hallum! De wedstrijd begint om 11;00 uur op het crossterrein aan de Zuidermiedweg.