Uitslagen impulsmarathon psv Trynwâlden

OENKERK - Traditiegetrouw wordt op de tweede zaterdag in mei de jaarlijkse impulsmarathon van psv Trynwâlden verreden, een menwedstrijd, die bestaat uit twee onderdelen. Een dressuurproef, gevolgd door een parcours met daarin opgenomen acht min of meer natuurlijke hindernissen.

Iedere hindernis bestaat uit een aantal poortjes met de letters A tot en met E, die op volgorde genomen moeten worden. De hindernissen zijn verspreid door de bossen van de Trynwâlden. Een tweetal hindernissen, de spectaculaire waterbakken, zijn gemaakt op het terrein van psv Trynwalden.
Ook een aantal ruiters deed mee aan dit spektakel. De eerste van de 77 deelnemers uit heel Noord-Nederland gingen om negen uur van start en rond een uur of vijf konden de prijswinnaars bekend gemaakt worden. Veel leden van de eigen vereniging mochten een heerlijk vleespakket mee naar huis nemen. Als extra prijzen waren er o.a. zakken paardenvoer te winnen.
Prijswinnende leden van psv Trywalden:
Ruiters pony's: eerste prijs Doutsen Jellema; tweede prijs Amerenske Benschop; snelste tijd hindernis 1 Hannah Bosma.
Enkelspan pony's: Hette Jellema, beste dressuur en eerste in het totaalklassement; Marieke van Wengerden, snelste tijd hindernis 3 en tweede in het totaalklassement.
Dubbelspan pony: Klaas Bakker, tweede prijs totaalklassement; Gerryt Riemersma, beste dressuur; Ynskje Riemersma, snelste tijd hindernis 4
Enkelspan paard: Tobias Ferwerda, beste dressuur en derde in het totaalklassement.
Dubbelspan paard: Lucas Reinds, beste dressuur en tweede in het totaalklassement.
Vierspan paard: Bauke Meindertsma, beste dressuur en eerste in het totaalklassement.