Schoolbasketbaltoernooi sportief succes

DOKKUM - De Dokkumer basisscholen streden afgelopen zaterdag om de wisselbekers tijdens het jaarlijkse schoolbasketbaltoernooi georganiseerd door BV Arrows. De ochtend startte met een basketbalclinic voor de kinderen van groep 3/4. Zij konden zo op een leuke manier kennismaken met de basketbalsport. De eerste beginselen van verschillende vormen van gooien en vangen, een ‘lay-up lopen' en speciale speloefeningen om te leren verdedigen. De kinderen volgden enthousiast alle oefeningen en sloten de clinic samen af met de echte Arrows yell.

Daarna werd om de wisselbekers gespeeld in twee poules. In de poule voor groep 5/6 streden CBS De Bron, CBS De Hoeksteen en Jenaplanschool Sint Bonifatius om de titel. Omdat de laatste twee met een gelijk aantal wedstrijdpunten eindigden, moest de finaleplaats tegen De Bron beslist worden met vrije worpen. Dat leverde een reeks spannende momenten op. Toen de laatste bal geworpen was, mocht De Hoeksteen met recht juichen. Niet lang helaas, want in een spannende finale werd De Bron winnaar van de wisselbeker groep 5/6 met een eindstand van 6-4.
In de poule voor groep 7/8 streden vijf scholenteams om de wisselbeker: CBS De Bron (verdediger van de wisselbeker van vorig jaar), CBS De Hoeksteen, CBS De Regenboog, CBS Groen van Prinsterer en Jenaplanschool Sint Bonifatius. Na de poulewedstrijden had De Regenboog de meeste wedstrijdpunten. Zij namen het in de finale op tegen de Bonifatiusschool. De beide teams waren flink aan elkaar gewaagd. Het eerste doelpunt was voor De Regenboog, maar de Bonifatiusschool kwam steeds meer in de wedstrijd. Zij wonnen uiteindelijk de wisselbeker groep 7/8 met een eindstand van 4-1. Aan hun de eer om de titel volgend jaar weer te verdedigen.
In beide finales was het lang heel spannend. De winnaars waren natuurlijk reuzeblij en de verliezers even echt teleurgesteld. Dat is sport. De handen werden na afloop geschud en toen de foto genomen werd met alle finalisten konden alle kinderen, ouders en vrijwilligers van BV Arrows op een zeer geslaagde dag terugkijken.