Inwoners Noardeast-Fryslân zamelen kerstbomen in

Ternaard - Voor de vijfde keer konden de inwoners van de gemeente hun kerstboom inleveren bij een verzamelpunt in hun eigen dorp of stad. Voor elke ingeleverde boom kreeg je een kortingsbon en een lootje met en nummer met kans op waardebonnen. Vooral kinderen deden mee aan deze actie want de kortingsbonnen zijn inwisselbaar bij speelgoedwinkel top1toys Dokkum, Ferwert en Kollum of Blokker Kollum.

In Ternaard was op het inzamelpunt op het parkeerterrein aan de Holwerterdyk, Rimmer de Vries en Ellen Tabak van Dorpsbelang Ternaard ontvingen hier de kerstbomen en deelden de lootjes en kortingsbonnen uit. Het was een komen en gaan van kinderen op fietsen, skelters of met een kruiwagen, maar één ding hadden ze gemeen ze hadden allemaal een kerstboom bij zich.

Van 10.00 uur tot 11.00 uur konden de mensen de bomen hier brengen, Ternaard verzamelde ongeveer 85 bomen in.

Trekking lootjes

De trekking van de lootjes is op woensdag 16 januari: per dorp wordt er een prijs van 25 euro verloot. De prijsuitreiking is op woensdag 23 januari om 15.30 uur in Damwâld en Dokkum. De winnende loten worden in de huis aan huis krant bekend gemaakt.