Zaterdag 12 januari Be Quickloop Dokkum

dokkum - In januari 1987 vond de eerste crossloop van SV Be Quick te Dokkum plaats, georganiseerd door de plaatselijke voetbalvereniging Be Quick, SV Friesland en Loopgroep Dokkum e.o. Be Quick om tijdens de winterstop een sportactiviteit te organiseren om zodoende de conditie op peil te houden.

Om de loop op te zetten vroeg Be Quick ondersteuning aan Loopgroep Dokkum e.o. in de persoon van Jan Kooistra van SV Friesland. En hiermee was de Be Quickloop een feit.

De Be Quickloop wordt zaterdag 12 januari gehouden en is voor zowel de jeugd als de volwassenen. De afstanden variëren van 1 km, 21/2 km, 5 km, 10 km en 16,1 km. Met name de routes van de 10 kilometer en de halve marathon zijn diverse malen gewijzigd om de lopers een prettige en veilige route te kunnen laten lopen. Alle afstanden starten en finishen op het Tolhûspark.

Bij de CVV Be Quick is in de kantine de inschrijving vanaf half 10 de start van de jeugd 1 km is 10.45 uur de rest start om 11.00 uur In de kantine is snert en een balletje gehakt verkrijgbaar er is voldoende kleed/doucheruimte aanwezig

De jeugd loopt een ronde in en rondom het Tolhûspark, de 5.5 km gaat richting Damwâld en de lopers van de 10 en 16.1 km lopen over Damwâld en Wâlterswâld weer terug naar Dokkum

De Be Quickloop wordt sinds jaar en dag onder leiding van Roelof Elzinga georganiseerd, waarbij Jan Kooistra cs de innerlijke verzorging en het enthousiast ontvangen van de lopers bij de finish voor zijn rekening neemt. Vorig jaar heeft Elzinga het organisatiestokje overgedragen aan Jan Faber en Bert Jelsma.