MFC De Beijer maakt kans op Appeltje van Oranje 2019

rinsumageast - MFC De Beijer in Rinsumageast maakt kans op een Appeltje van Oranje 2019; een geldbedrag van 15.000 euro. Vanaf vandaag (9.00 uur) kan er gestemd worden.

Naast De Beijer komt in Friesland Fier Summerschool van Fier uit Leeuwarden ook in aanmerking. en . Fier Summerschool laat meiden en jonge vrouwen die bij Fier worden opgevangen en behandeld hun talenten ontdekken. MFC De Beijer biedt een ontmoetingsplaats aan alle inwoners van Rinsumageest en Sijbrandahuis. Er zijn in totaal nog 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 16 januari 23.59 uur via stem.oranjefonds.nl.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!. Dat betekent dat alle kanshebbers op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

De prijzen worden in mei 2019 uitgereikt door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. De drie winnaars ontvangen naast de 15.000 euro een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix.