Containers met gif richting eilanden

WADDENEILANDEN - Een containerschip heeft in de nacht van dinsdag op woensdag ongeveer 270 containers verloren boven het Duitse eiland Borkum. Door de stroming en wind zijn al enkele containers aangespoeld op Ameland, Vlieland en Terschelling. De inhoud van deze containers: auto-onderdelen en speelgoed.

Het Kustwachtvliegtuig vloog vandaag boven de eilanden om containers te lokaliseren. Gezien het in Duitse wateren is gebeurd, wordt de coördinatie gedaan door de Duitse Kustwacht. Vanzelfsprekend in nauwe samenwerking met de Kustwacht. Het kustwachtvliegtuig zal morgenochtend weer opnieuw zoekslagen maken langs de Waddeneilanden. Inmiddels zijn er 18 containers gelokaliseerd, op Vlieland 3, Terschelling 4 en de rest in het zeegat in de vaarroute tussen Ameland en Schiermonnikoog.

Veiligheidsregio Fryslân meldt dat drie van de containers organisch peroxide bevatten. Het is nog niet duidelijk of deze containers inmiddels aan land zijn. Het gaat om de volgende containers: ​Gele container met nummer: MSCU3713629 Blauwe container met nummer: CXDU2077321 Roestbruine container met nummer: TCLU41747408. Waarschuwing: kom er niet aan en bel de politie/brandweer.

Voor meer informatie: volg Veiligheidsregio Fryslan (https://twitter.com/VRFryslan) en Kustwacht Nederland https://twitter.com/Kustwacht_nl) via Twitter.