Handtekeningactie voor behoud reddingbootloods Moddergat

MODDERGAT - Red de reddingbootloods! Met deze leus zijn bemanningsleden van de roeireddingboot L.A. Buma (1911) afgelopen zaterdag in Paesens de deuren langs gegaan om handtekeningen in te zamelen. Vandaag, 2 januari, gaan de mannen langs de deuren in Moddergat en online kunnen andere betrokkenen een petitie ondertekenen.

De Reddingbootloods (1878) die staat in Moddergat is onlangs verkocht. De nieuwe eigenaar heeft plannen en wil de loods beperkt verbouwen zodat deze geschikt wordt voor de verhuur als recreatieverblijf. Dorpsbelang Peasens-Moddergat en het bestuur van museum ’t Fiskershúske vinden dit een volstrekt ongewenste ontwikkeling. Zij vinden dat de reddingbootloods beschikbaar moet blijven voor het stallen van de prachtig gerestaureerde L.A. Buma (gebouwd in 1911 en tot 1942 dienstgedaan). De reddingboot heeft momenteel geen plek.

Dorpsbelang en museumbestuur roepen de gemeente Noardeast Fryslân op alles te doen wat in haar vermogen ligt om de reddingbootloods in die functie beschikbaar te laten blijven voor de gemeenschap. Met de handtekeningactie hopen zij de gemeente in beweging te krijgen.

Op www.museummoddergat.nl kunt u de petitie vinden.