Wie van deze vijf personen verdient de Gouden Pluim?

regio - Vanuit alle opgegeven personen heeft de jury vijf pesonen gekozen die gaan strijden voor de Gouden Pluim. De nominaties zijn uiteenlopend van het jarenlang organiseren van activiteiten voor jongeren en mensen die het minder breed hebben tot het inzetten bij een koor voor gehandicapten. De vijf genomineerden zijn:

Tine Schregardus
​​​​​​Zij is genomineerd voor haar jarenlange inzet voor stichting Altijd Doen! Hier helpt zij bij activiteiten voor jongeren en volwassenen. Deze stichting heeft een warm hart voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Zij organiseren gezellige kerstavonden voor volwassenen en zomers een dag vol activiteiten voor jeugd tot 12 jaar die niet op vakantie kunnen.

Tine-Griet Boetes
Tine-Griet is genomineerd voor inzet bij Talant. Sinds november is zij al 20 jaar zwemvrijwilliger bij Talant in Kollum. Zij helpt niet alleen bij het zwemmen, zij is ook vrijwilliger van een cliënt bij Talant. Zij komt langs en biedt hem een huiselijke sfeer.

 Jan van der Meer
Jan is al 30 jaar vrijwilliger bij Nieuw Toutenburg. Nieuw Toutenburg is al jaren gespecialiseerd in zorg voor mensen met het syndroom van Korsakov en voor ouderen met psychiatrische problemen. Ook is Jan al jaren wekelijks in het zwembad te vinden om te zwemmen met mensen van Talant.

Coby Helder-Kuik
Coby zet zich dag en nacht in het gehandicapten koor De Kleine Kracht en voor Keyboardgroep de Notenkrakers. Voor de aankomende kerstnachtdienst heeft Coby een repertoire aan liederen overgezet in kleurcodes, zodat iedereen kan meespelen. Coby is betrokken bij de groep en biedt een luisterend oor.

Folkert de Vries
Folkert is een echte duizendpoot. Hij is vrijwilliger bij de Voedselbank, evangelisatie commissie en is gastheer bij Be Quick. Hij heeft er plezier in om een ander te helpen en helpt iedereen die vervoer, bandenplakker of iets dergelijks nodig heeft. 

Breng tot 16 december uw stem uit via goudenpluim.nieuwsbladnof.nl