Zes keer prijs voor Iryoku op karatetoernooien in Drachten en Gilze

REGIO - Karatevereniging Iryoku uit Leeuwarden/Stiens heeft in het weekend van 8 en 9 december in totaal zes prijzen veroverd op twee toernooien. Jens en Marike Utzon uit Rinsumageest pakten zaterdag bij het Open Noord-Nederlands Kampioenschap in Drachten een derde plek op het onderdeel kata (loopvormen). Bij de Noritsu Cup in het Brabantse Gilze werden zondag op het onderdeel kumite (vrije gevecht) vier prijzen in de wacht gesleept. Zofia Pool (Hallum) eindigde als eerste, Erwin Wierstra (Marrum) en Nynke Anna Zijlman (Britsum) werden tweede, Jesse Swart (Hallum) pakte het brons.

Open Noord-Nederlands Kampioenschap

Iryoku was met vijf deelnemers aanwezig op het Open Noord-Nederlandse Kampioenschap. Jens Utzon (11 jaar, blauwe band) en zijn moeder Marike (43, blauwe band) wisten in hun groepen dankzij uitstekend gelopen kata's door te dringen naar de finale met vier deelnemers. In de slotronde kwamen beiden opnieuw goed voor de dag, wat hen een derde plaats opleverde. Pietje Peeringa (47, groene band) uit Hallum greep met een vierde plek net naast het podium. Het toernooi zat er voor Finn Utzon (11, blauwe band) uit Rinsumageest en Karin Buisman (42, blauwe band) uit Britsum na de eerste ronde op.

Noritsu Cup

Met vier vechters reisde Iryoku een dag later af naar Noord-Brabant voor de Noritsu Cup, een jaarlijks groot kumitetoernooi in Gilze. Meervoudig nationaal kampioen Jesse Swart (17, groene band) moest aantreden in een sterk bezette poule. Door onder meer een verliespartij en een gelijkspel moest hij ditmaal genoegen moest nemen met een derde plaats. Zofia Pool (12, oranje band) versloeg twee van haar drie opponenten, waarvan een met een vol punt (ippon), en pakte zo het goud in haar groep. Ook Nynke Anna Zijlman (11, blauwe band) en Erwin Wierstra (11, oranje band) wisten in poules partijen winnend af te sluiten, maar moesten zich door een verliesbeurt tevreden stellen met het zilver. Team Iryoku stond in Gilze onder leiding van coaches Erwin Krot en Pietje Peeringa.