Veel ondernemerstalent bij C.B.S. de Bron in Dokkum

Damwâld - Op donderdag 6 december mochten Nick, Jasper, Ties, Milan, Mike en Remco van C.B.S. de Bron uit Dokkum de ‘Rabobank Ondernemersprijs 2018’ in ontvangst nemen voor hun professioneel opgezette mini-onderneming.

De ‘Rabobank Ondernemersprijs 2018’ is een initiatief van Rabobank Noordoost Friesland vanuit het fonds Coöperatief dividend in het kader van financiële educatie. Tijdens de talentenmiddag in november op C.B.S. de Bron in Dokkum werden leerlingen van groep 7 en 8 door medewerkers van de Rabobank uitgedaagd om met een ‘startkapitaal’ van € 15,- een eigen onderneming te beginnen. Tijdens de gastles van de Rabobank kregen de leerlingen les over ondernemen en alles wat daarbij hoort. De €15 was een schenking van de Rabobank, waarbij de verdiensten van de verschillende ondernemingen ten goede komen aan de klas.

Tijdens de gastles schoten de goede ideeën al binnen een half uur als paddenstoelen uit de grond. Aan de hand van hun ‘ondernemersplan’ gingen de jongens en meisjes vier weken lang aan de slag. Er werden cupcakes en koekjes gebakken, uien en worsten verkocht. Een tweetal ondernemingen ging aan de slag met de verkoop van pepernoten, schuimpjes en chocolademelk.

Op 6 december presenteerden alle ondernemers in dop hun onderneming bij de Rabobank in Damwâld aan een deskundige jury en toegestroomd publiek. De jury was onder de indruk van de resultaten. De deelnemers bleken allemaal talentvolle ondernemers te zijn waarbij iedereen winst had gemaakt. De totale opbrengst was € 392,45.

Na juryberaad konden Nick, Jasper, Ties, Milan, Mike en Remco naar huis gaan met de ‘Rabobank ondernemersprijs 2018’. Met het verzamelen van statiegeldflessen en de verkoop van uien en worsten hadden zij het hoogste rendement behaald. Daarnaast was hun onderneming het meest professioneel.